Douăzeci și patru de cetățeni străini depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei


Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Sectorului Poliției de Frontieră Curtici au depistat 24 de cetăţeni din Bangladesh, Egipt, Siria și Palestina care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-o autoutilitară, respectiv pe jos. Șoferul autovehiculului este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

În data de 30.01.2023, în jurul orei 23:15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoțire a mărfii, șoferul transporta piese auto din Turcia pentru o societate comercială din Olanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, în compartimentul destinat transportului de marfă, 18 cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Egipt, Siria și Palestina, cu vârste cuprinse între 19 și 34 de ani, ce au intrat legal în țara noastră în baza documentelor personale.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 10 metri de linia de frontieră, șase persoane care se deplasau pe jos. Pentru prevenirea unor eventuale treceri frauduloase a frontierei, polițiștii de frontieră s-au deplasat în zona respectivă și au acționat pentru identificarea şi interceptarea acestora.

Persoanele în cauză au fost conduse  la sediul sectorului pentru verificări, unde colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 21 și 51 de ani, intrați legal în țara noastră.

În ambele cauze, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferul român și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini,  urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Douăzeci și patru de cetățeni străini depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe