Doi tineri din Libia, depistaţi la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș - judeţul Bihor au depistat doi tineri din Libia, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 05.08.2020, în jurul orei 01.50, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș - judeţul Bihor au depistat, la aproximativ 300 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, doi tineri care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cei doi cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului Poliţiei de frontieră Borș, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cele două persoane sunt cetăţeni din Libia, în vârstă de 15 ani, respectiv 17 ani, solicitanţi de azil. Aceştia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe