Doi tineri din Irak şi Libia, depistați ascunşi într-un camion la P.T.F. Nădlac II


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar, doi cetăţeni din Irak, respectiv Libia, care încercau să iasă ilegal din ţară.

În data de 20.12.2019, în jurul orei 23.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean turc, în vârstă de 32 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Polonia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta textile şi paleţi cu granule de plastic pe ruta Turcia - Polonia.

În urma controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au descoperit că prelata semiremorcii este secţionată şi cusută, fapt pentru care au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii au fost descoperite ascunse, printre marfa transportată, două persoane de sex masculin.

Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi bărbați sunt cetăţeni din Irak, respectiv Libia, în vârstă de 25 și 30 de ani. Aceştia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei doi cetăţeni străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Doi tineri din Irak şi Libia, depistați ascunşi  într-un camion la P.T.F. Nădlac II

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe