Doi sirieni, depistaţi la P.T.F Curtici

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat, într-un tren, un bărbat şi o femeie din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 16.09.2020, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Curtici, judeţul Arad, în urma controlului efectuat în trenul de persoane care circula pe relaţia Bucureşti – Viena, au descoperit două persoane, un bărbat şi o femeie, care nu au putut prezenta niciun document de identitate.

Cele două persoane au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 29, respectiv 33 de ani. Aceştia au declarat că intenționau să treacă ilegal  frontiera în Ungaria pentru a ajunge în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe