Doi cetăţeni străini cu documente falsificate, depistați la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Poliției de Frontieră Nădlac II –Csanadpalota au depistat doi cetățeni străini care au încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de permise de ședere falsificate.

În data de 26.06.2020, în jurul orei 18.10, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II  - Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar, înmatriculat în România, cu destinaţia Belgia, un bărbat din Guineea, în vârstă  de  25 de ani, care s-a legitimat cu un  permis de ședere eliberat de autoritățile belgiene.

Tot în cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II  - Csanadpalota, în data de 29.06.2020, în jurul orei 03.10, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar, înmatriculat în România, cu destinaţia Austria, un cetăţean egiptean, în vârstă  de  31 de ani , care s-a legitimat cu un  permis de ședere eliberat de autoritățile italiene.

În ambele cazuri, cu ocazia verificărilor specifice s-a constatat faptul că  permisele de şedere  prezentate la control de cei doi cetăţeni străini  nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false, fapt pentru care cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul instituției, pentru cercetări.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, întocmindu-se acte de urmărire penală pentru săvârșirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Doi cetăţeni străini cu documente falsificate, depistați la frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe