Doi algerieni și un marocan, depistaţi în apropierea frontierei cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș – judeţul Bihor au depistat, într-un autoturism care circula în regim taxi, doi cetăţeni din Algeria și un cetățean din Maroc, care se îndreptau către graniţa cu Ungaria, cu intenţia de a trece ilegal frontiera în statul vecin.

În data de 01.12.2019, în jurul orei 15.45, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţie de Frontieră Borș – I.T.P.F. Oradea, aflat în misiune, a descoperit la aproximativ 400 de metri de linia de frontieră, într-un autoturism care circula în regim taxi, trei cetăţeni străini, de sex masculin. Întrucât aceștia nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele respective sunt cetăţeni din Algeria și Maroc, cu vârste cuprinse între 27 şi 35 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră şi se îndreptau către frontiera cu Ungaria, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei pentru a-și găsi un loc de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun. 

Revenim cu mențiunea că, „fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. (art. 263 Cod penal)”.

Astfel, recomandăm persoanelor care domiciliază în apropierea frontierei de stat sau care desfăşoară activităţi de transport, de taximetrie sau de transport ocazional să anunţe imediat echipajele Poliţiei de Frontieră sau să sune la numărul de telefon 021.9590 (serviciu telefonic care funcţionează non-stop) în momentul în care cetăţeni străini le solicită astfel de servicii.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe