Deşeuri din Suedia și Germania oprite la Borș II și Nădlac II. Peste 42 tone de articole textile

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac și Borș II, împreună cu lucrători ai Protecției Consumatorului Arad și Bihor și Comisariatelor Județene Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a trei automarfare încărcat cu peste 42 tone de deșeuri. Şoferul nu a putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii transportate.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II au efectuat în data de 11.03.2024, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de trei cetățeni români. Acesta transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, articole textile, mobilier, îmbrăcăminte second-hand, jucării de la diferite societăți comerciale din Suedia și Germania pentru  firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Protecției Consumatorului Arad și Bihor și Comisariatelor Județene Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era de fapt încărcat cu 42.250 kg de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru acest mijloc de transport.

  • Deşeuri din Suedia și Germania oprite la Borș II și Nădlac II. Peste 42 tone de articole textile
  • Deşeuri din Suedia și Germania oprite la Borș II și Nădlac II. Peste 42 tone de articole textile

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe