Cinci cetățeni străini depistați într-o autoutilitară de către polițiștii de frontieră arădeni


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat cinci cetăţeni din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-o autoutilitară  încărcată cu piese auto.

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculată în Turcia.    

Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pentru o societate comercială din Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, cinci cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranți, pentru conducătorul autoutilitarei, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile ce se impun.

  • Cinci cetățeni străini depistați într-o autoutilitară de către polițiștii de frontieră arădeni
  • Cinci cetățeni străini depistați într-o autoutilitară de către polițiștii de frontieră arădeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe