Cetățeni străini depistați cu documentele de identitate ale altor persoane

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat doi bărbați din Sri Lanka și Burundi care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind documente de identitate care aparţineau altor persoane.

În data de 01.10.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, călătorind ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autoritățile din Belgia.

Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoana în cauză este cetățean din Burundi, în vârstă de 21 de ani, care a intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale.

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat în calitate de pasager, într-un autoturism înmatriculat în Franța, un bărbat care s-a legitimat cu documente de călătorie eliberate de autoritățile din Franța.

La verificarea documentelor, colegii noștri au observat diferențe de fizionomie între persoana prezentă la control și cea din documente, astfel i-a fost întreruptă călătoria și condusă la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare, unde s-a stabilit că persoana în cauză este cetățean din Sri Lanka, în vârstă de 33 de ani.

În amebele cazuri, lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe