Cetățeni din Azerbaidjan și India cu documente false, depistați la P.T.F Episcopia-Bihor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Episcopia-Bihor au depistat într-un tren internaţional doi bărbați din Azerbaidjan, respectiv India, care au încercat să treacă frontiera în Ungaria, folosind documente de călătorie  false, pentru a ajunge în vestul Europei.

În data de 08.11.2020, în jurul orei 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Episcopia Bihor, judeţul Bihor, pe sensul de ieşire din ţară, s-au prezentat două persoane care călătoreau, ca pasageri, într-un tren internaţional care circula pe ruta Brașov- Budapesta.

La controlul specific, persoanele în cauză au prezentat cărți de identitate eliberate de autorităţile din Cehia, respectiv Bulgaria.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni din Azerbaidjan, respectiv India, în vârstă de 29 şi 41 de ani.

 Cu privire la cele constatate, cei doi bărbați au declarat că au obţinut documentele de la o persoană necunoscută și au recurs la această metodă  întrucât nu erau în posesia unor vize care să le permită să călătorească într-o ţară din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe