Cetăţean străin depistat la frontiera de vest cu paşaport falsificat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota au depistat un cetăţean sirian care a încercat să iasă din ţară cu un paşaport falsificat. 

În data de 01.08.2020, în jurul orei 04.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager într-un microbuz cu ruta Timişoara – Viena, o persoană de sex masculin.

La controlul specific, tânărul a prezentat un paşaport care avea însemnele autorităţilor din Siria. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este falsificat, fila informatizată fiind completată în fals.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul este cetăţean din Siria, în vârstă de 23 de ani. Cu privire la cele constatate persoana a declarat că nu ştia că acesta este fals și dorea să ajungă în vestul Europei.

În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe