Cetăţean român depistat la volanul unui autoturism fără inspecţie tehnică periodică

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak au depistat un bărbat din România care conducea un autoturism care avea aplicat pe certificatul de înmatriculare autocolantul ce atestă inspecţia tehnică periodică, fals. 

În data de 23.10.2019, în jurul orei 07.30, la Punctul de Trecere a Frontierei  Nădlac-Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român N.D., în vârstă de 45 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi,model A6, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă  documentele de identitate şi documentele autovehiculului.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autocolantul, aplicat pe certificatul de înmatriculare care atestă inspecţia tehnică periodică, nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, fiind fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe