Cetăţean român depistat la volanul unui autoturism cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism folosind un permis de conducere fals. 

În data de 06.08.2019, în jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Vărşand s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român P.G. în vârstă de 43 de ani, la volanul unui autoturism marca Opel, înmatriculat în Germania.

La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă  documentul de identitate şi un permis de conducere având însemnele autorităţilor din Belgia.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că permisul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Astfel, poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că bărbatul  nu  deţine permis de conducere.

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că a obţinut permisul de conducere în urma promovării examenului pentru obţinerea permisului auto, în Belgia, în schimbul sumei de 900 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere, fals material în înscrisuri oficiale, precum şi de uz de fals urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Cetăţean român depistat la volanul unui autoturism  cu permis de conducere fals

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe