Cetăţean român cu document fals, depistat la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetățean român care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de un document de identitate românesc fals.

În data de 14.01.2016, ora 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, județul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, o persoană de sex masculin, care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este fals, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este Eugen I., în vârstă de 39 de ani din România, care a declarat că a obţinut cartea de identitate de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, contra sumei de 300 euro şi a recurs la acestă metodă deoarece şi-a pierdut documentele.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celui în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe