Cetăţean nigerian depistat în P.T.F. Săcuieni cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Săcuieni au depistat un cetăţean nigerian care conducea un autoturism folosind un permis de conducere nigerian, fals. 

În data de 21.01.2020, în jurul orei 18.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Săcuieni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul nigerian O.C., în vârstă de 30 de ani, la volanul unui autoturism, marca BMW, înmatriculat în Ungaria.

La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere ce avea însemnele autorităţilor din Nigeria.

În cadrul verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Bărbatul a declarat că și-a procurat permisul de la vărul său şi nu ştia că e fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale şi de uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe