Cetăţean din Serbia depistat la PTF Nădlac, cu document de identitate bulgăresc fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac - Nagylak au depistat un cetăţean din Serbia care s-a legitimat folosind o carte de identitate emisă de autoritățile din Bulgaria falsă. 

În data de 17.09.2020, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac - Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, la volanul unui autoturism, înmatriculat în România. Împreună cu acesta mai călătorea o persoană, de sex masculin, care s-a legitimat folosind o carte de identitate emisă de autorităţile din Bulgaria.  

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat de pasager,nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond al unuia autentic, acesta fiind fals.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Serbia, în vârstă de 47 ani.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a obţinut documentul de identitate de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 300 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals pentru cetăţeanul sârb, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe