Cetăţean din Serbia cu documentul de identitate al unei rude, depistat la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un bărbat, cetăţean din Serbia, în vârstă de 34 de ani, care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de o carte de identitate ce aparţinea vărului său. 

În data de 09.09.2019, în jurul orei 13.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, o persoană de sex masculin la volanul unui autoturism marca Porche Cayenne, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din Germania. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul se numeşte J.S., este cetăţean sârb, în vârstă de 34  ani şi a declarat că documentul de identitate este al unui văr de-al său.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe