Cărți de identitate false, descoperite la P.T.F Curtici și Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Curtici și Nădlac II au depistat doi cetățeni români care au prezentat la controlul de frontieră cărți de identitate false.

În data de 02.09.2022, în jurul orei 20.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în țară, ca pasager în trenul care circulă pe relația Budapesta – București Nord, o persoană de sex masculin care a prezentat un document tip carte de identitate eliberată de autoritățile din România.

În urma verificărilor preliminare, colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la documentul prezentat de către bărbat la control, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare.

Astfel, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total.

În urma verificărilor, persoana a declarat faptul că și-a pierdut documentele de identitate și a plătit suma de 500 de franci elvețieni pentru obținerea altor documente.

Și poliștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, au depistat în data de 05.09.2022, un cetățean român, pasager într-un autocar înmatriculat în România, aflat pe sensul de intrare în țară, care a prezentat la controlul de frontieră un document tip carte de identitate care nu întrunește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals privind identitatea și uz de  fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe