Carte de identitate falsă, depistată asupra unui cetățean R.Moldova la Punctul de Trecere a Frontierei Borș

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș - judeţul Bihor au depistat un bărbat din R. Moldova care s-a legitimat cu un pașaport eliberat de autoritățile din R. Moldova, între filele căruia a fost descoperită o carte de identitate falsă. 

În data de 19.01.2020, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova, care circula pe ruta R. Moldova – Cehia, o persoană de sex masculin care a prezentat la control un pașaport eliberat de autoritățile din R. Moldova. Între filele documentului prezentat la control, poliţiştii de frontieră au descoperit o carte de identitate care avea însemnele autorităţilor din România.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul descoperit nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză este cetăţean din R. Moldova, are 35 ani şi a declarat că a procurat actul de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în schimbul sumei de 200 de euro, intenţionând să îl folosească într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe