Autoturism cu certificat de înmatriculare fals, descoperit la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Punctului de Trecere a Frontierei Săcuieni, judeţul Bihor, au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism pentru care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de înmatriculare fals.

În data de 22.03.2017, ora 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Săcuieni, jud. Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Claudiu Ş., în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în Franţa.

La controlul de frontieră şoferul a prezentat pentru autoturism un certificat de înmatriculare cu însemnele autorităţilor franceze.

La verificări, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat pentru mijlocului de transport prezintă urme de ştersături mecanice, fiind ulterior retipărit.

În cadrul primelor cercetări şoferul a declarat că a cumpărat autoturismul din România, contra sumei de 1.100 euro şi nu are cunoştinţă despre faptul că certificatul mașinii este fals.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe