6 persoane oprite la frontieră din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 6 cetăţeni din Irak şi Pakistan care au încercat să iasă ilegal din ţară.

În data de 15.04.2017, în jurul orei 00.00, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand, județul Arad, au depistat şase cetățeni străini care se deplasau, cu un autoturism taxi, spre Ungaria. Întrucât cei în cauză nu au putut prezenta documente de călătorie, au fost duși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand pentru cercetări. 

În  cadrul primelor verificări s-a stabilit că sunt cetăţeni irakieni și pakistanezi, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 16 şi 32 de ani și au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe