57 de cetăţeni străini, depistați ascunși în două TIR-uri şi vagonul unui tren de marfă


Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac II și Episcopia Bihor au depistat, în total, 57 de cetăţeni din Sri Lanka, Pakistan, Bangladesh, Somalia și Etiopia care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în semiremorcile a două TIR-uri și în vagonul tip platformă al unui tren de marfă.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni români, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, obiecte sanitare și diverse bunuri pentru societăți comerciale din Ungaria și Cehia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, în total, 50 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Sri Lanka, Pakistan și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 19 și 48 de ani, intrați legal în România.

De asemenea, azi noapte, la Punctul de Trecere a Frontierei Episcopia Bihor, polițiștii de frontieră au efectuat controlul asupra unui tren de marfă care circula pe ruta România-Germania și care avea în componență vagoane tip platformă pe care transporta semiremorci pentru automarfare.

În urma verificării, au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă al unei semiremorci, 7 persoane, cetățeni din Somalia, Etiopia și Bangladesh, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • 57 de cetăţeni străini, depistați ascunși în două TIR-uri şi vagonul unui tren de marfă
  • 57 de cetăţeni străini, depistați ascunși în două TIR-uri şi vagonul unui tren de marfă
  • 57 de cetăţeni străini, depistați ascunși în două TIR-uri şi vagonul unui tren de marfă

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe