2.500 de euro, prețul plătit de un cetățean român pentru un permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism folosindu-se de un permis de conducere fals, pentru care a plătit suma de 2.500 de euro.

În data de 24.10.2020, în jurul orei 18.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, în vârstă de 22 de ani, la volanul unui autoturism, înmatriculat în Germania.

La controlul specific, tânărul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Cehia.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că persoana în cauză nu  deţine dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a obţinut permisul de conducere de la persoană necunoscută din Cehia, în schimbul sumei de 2.500 euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a  unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • 2.500 de euro, prețul plătit de un cetățean român pentru un permis de conducere fals

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe