15 cetăţeni străini, depistați de polițiștii de frontieră arădeni, în ultimele 24 de ore


Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră  Nădlac au depistat 15 cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-o autoutilitară, respectiv pe jos, pe la frontiera verde.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean român, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în România. Șoferul se deplasa pe ruta România – Italia, fără încărcătură.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi într-un locaș special amenajat, sub podea, 7 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt 6 cetățeni din Pakistan și un cetățean din Sri Lanka, intrați legal în România.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, în apropierea liniei de frontieră, opt persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Pakistan și Nepal, intrați legal în țara noastră.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • 15 cetăţeni străini, depistați de polițiștii de frontieră arădeni, în ultimele 24 de ore
  • 15 cetăţeni străini, depistați de polițiștii de frontieră arădeni, în ultimele 24 de ore

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe