Familie din Siria, oprită la graniţa cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș, judeţul Bihor, au depistat o familie din Siria, formată din doi adulți și doi copii, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 29.10.2020, în jurul orei 14.20, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș – I.T.P.F. Oradea au desfăşurat o misiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. În urma acţiunii, în apropierea frontierei, la aproximativ 150 de metri de linia de frontieră au fost depistate patru persoane, doi adulți cu doi copii, care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

 Imediat, persoanele în cauză au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Borș, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei patru sunt o famile din Siria, 2 adulți în vârstă de 27, respectiv 20 de ani şi 2 minori în vârstă de 2 ani. Persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Familie din Siria, oprită la graniţa cu Ungaria

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe