Mamă şi fiu din Congo cu documente false, depistaţi la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota au depistat doi cetăţeni din Congo, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară folosindu-se de cărţi de identitate false.

În data de 14.02.2020, în jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanapalota, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră,  pasageri într-un autocar, o femeie şi un tânăr care s-au legitimat cu cărţi de identitate ce purtau însemnele autorităţilor din Franţa. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate de cele două persoane nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Republica Democrată Congo, mamă şi fiu, în vârstă de 35, respectiv 13 ani, solicitanţi de azil în România. Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că au obţinut cărţile de indentitate de la o persoana necunoscută, contra sumei de 500 de dolari. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Mamă şi fiu din Congo cu documente false, depistaţi la PTF Nădlac II

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe