Cetăţean român depistat la volanul unui autoturism cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism folosind un permis de conducere ucrainean fals.

În data de 13.11.2019, în jurul orei 02.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român S.A., în vârstă de 21 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în România.

La controlul specific, tânărul a prezentat pe lângă  documentele de identitate şi un permis de conducere care avea însemnele autorităţilor din Ucraina.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat faptul că a obţinut permisul de conducere de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în schimbul sumei de 1.000 de euro şi a ales această metodă întrucât nu deţine permis de conducere eliberat de autorităţile române.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda  permis de conducere, uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe