Unsprezece cetăţeni străini depistaţi la graniţa cu Ungaria de polițiștii de frontieră arădeni

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au depistat unsprezece cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar sau pe jos.

În data de 29.11.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un  cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de aluminiu pentru o societate din Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șapte cetăţeni străini.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan și Afganistan,  solicitanți de azil în România.

Astăzi dimineață, la același punct de trecere a frontierei, colegii noștri au observat, în zona adiacentă terminalului destinat mijloacelor de transport marfă de pe sensul de ieșire din țară, un grup format din patru persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Tunisia.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Unsprezece cetăţeni străini depistaţi la graniţa cu Ungaria  de polițiștii de frontieră arădeni
  • Unsprezece cetăţeni străini depistaţi la graniţa cu Ungaria  de polițiștii de frontieră arădeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe