Ştampilele de trafic false, descoperite în paşaportul unei tinere din Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au descoperit în paşaportul unei tinere din Serbia, mai multe ştampile aplicate în fals, pentru că aceasta depăşise termenul legal de şedere pe teritoriul statelor Uniunii Europene.

În data de 15.11.2018, în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, o tânără în vârstă de 16 de ani, cetăţean sârb. Aceasta călătorea ca pasager, împreună cu tatăl său, T..R., în vârstă de 41 ani, într-un autoturism marca Fiat.

Cu ocazia controlului de frontieră, tânără a prezentat un pașaport sârbesc, în care erau aplicate mai multe ştampile, asemănătoare cu cele aflate în uz. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea ştampilelor, poliţiştii de frontieră au aprofundat verificările, stabilind faptul că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă ale unor ștampile autentice, fiind false.

În cadrul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că s-a recurs la această metodă pentru că minora depăşire termenul legal de ședere în Uniunea Europenă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe