La volan cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat un cetăţean croat care a prezentat polițiștilor de frontieră un permis de conducere croat fals, pentru autoturismul pe care îl conducea.

Ieri, în jurul orei 15.30, polițiștii de frontieră au oprit pentru control pe comunicația E70, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Stamora-Moravița rutier, un autoturism marca Audi, înmatriculat în Germania.

Șoferul, un bărbat în vârstă de 23 de ani, cetăţean croat, a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere care avea însemnele autorităților din Croația. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, bărbatul a fost condus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița pentru verificări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia original, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că a obţinut documentul prezentat la control, de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 100 euro. 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe