Doi cetățeni vietnamezi, opriţi la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiș, au depistat doi cetăţeni vietnamezi, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 19.11.2018, ora 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - I.T.P.F. Timişoara au observat, la marginea localității de frontieră Cenad, județul Timiș, doi cetăţeni străini care se deplasau, pe jos, prin câmp, spre țara vecină.

Imediat, polițiștii de frontieră au intervenit şi au procedat la oprirea celor două persoane, care nu vorbeau limba română. Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi bărbați  sunt cetățeni vietnamezi, în vârstă de 31, respectiv 33 de ani, ambii având permise de ședere temporară eliberate de țara noastră.  Cei doi au declarat că intenționau să ajungă în ţări din vestul Europei și au recurs la această metodă deoarece nu îndeplineau condiţiile legale de călătorie.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe