Cetăţean român depistat cu documente false la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Cenad - I.T.P.F. Timişoara au depistat un cetăţean roman care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere și o carte de identitate false, care aveau însemnele autorităţilor din R. Moldova.

În data de 11.04.2018, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un bărbat care conducea un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Germania.

La solicitarea poliţiştilor de frontieră, şoferul a prezentat permisul de conducere și cartea de identitate, acte ce purtau însemnele autorităţilor din R. Moldova.

La controlul specific, lucrătorii noştri au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente originale, aflate în uz, acestea fiind false.

In urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a stabilit ca bărbatul este cetăţean român, se numeşte L.I., are 47 de ani, si este domiciliat pe raza judeţului Suceava.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a fost căsătorit în Rep. Moldova unde a obținut cartea de identitate, iar permisul a fost procurat în urma unui curs auto în Chișinău şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acestea ar fi false.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe