Autoutilitară căutată de autorităţile italiene, confiscat de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad - județul Timiș au depistat, la controlul de frontieră, un cetățean sârb care conducea o autoutilitară marca Iveco, semnalată ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile italiene. 

În data de 11.04.2018, ora 15.00 , la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, pe sensul de intrare, un tânăr în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Italia, la volanul unei autoutilitare marca Iveco, înmatriculată în Ucraina.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că există diferențe între seria de șasiu din certificatul de înmatriculare și cea pansonată pe caroseria autoutilitarei, maşina figurând în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia la data de 03.03.2016.

Șoferul a declarat că a cumpărat autoturismul în urmă cu o săptămână din Italia, necunoscând faptul că acesta este căutat de autorități.

Drept urmare, autoturismul în valoare de aproximativ 10.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul instituției, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie luate  măsurile legale.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire şi punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

  • Autoutilitară căutată de autorităţile italiene,  confiscat de poliţiştii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe