Alcool fără documente de provenienţă, confiscat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

* Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, cu sprijinul unui echipaj al Direcţiei de Poliţie Locală  Drobeta Turnu Severin, au confiscat în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei, evaziunii fiscale şi a traficului cu produse accizabile, 54 de  litri de alcool etilic de provenienţă sârbească.

* Alcoolul aparţinea unui bărbat din judeţul Mehedinţi care nu deținea documente de provenienţă pentru acesta şi urma să îl comercializeze pe piaţa neagră din judeţ.

În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin în cooperare cu un echipaj al Direcţiei de Poliţie Locală a municipiului Drobeta Turnu Severin au oprit pentru control, la intrarea în municipiul Turnu Severin , un autoturism marca Opel.

Maşina era condusă de cetăţeanul român M . Vasile , în vârstă de 64 de ani, din judeţul Mehedinţi, despre care existau informaţii că se ocupă de traficul cu produse accizabile.

La controlul autoturismului, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au depistat în portbagaj şi pe bancheta din spate a acestuia cantitatea de 54 de litri de alcool etilic, pentru care mehedinţeanul  nu a putut prezenta documente de provenienţă.

           Persoana în cauză a declarat că a cumpărat alcoolul de pe raza municipiului Turnu Severin cu scopul de a-l comercializa în localităţi din sudul  judeţului.

Alcoolul, în valoare de 1620 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste  limita de 40 de litri de alcool etilic.

  • Alcool fără documente de provenienţă, confiscat de poliţiştii  de frontieră mehedinţeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe