Cetățean din Iran, depistat în timp ce încerca să treacă fraudulos frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat un cetăţean din Iran, solicitant de azil în România, care încerca să treacă ilegal frontiera din România  în Serbia.

În data de 28.10.2018, ora 09.30, operatorul de la sistemul de supraveghere din cadrul Sectorului P.F. Jimbolia a observat, în apropierea liniei de frontieră, o persoană care se deplasa dinspre teritoriul statului român spre granița cu Serbia.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia au depistat un cetățean străin care nu își justifica prezența în zonă, fiind preluat şi transportat la sediul instituției pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba de un cetățean din Iran, în vârstă de 33 ani, solicitant de azil în România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe