Cetăţean albanez depistat în timp ce încerca să intre ilegal pe teritoriul României

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – I.T.P.F. Timişoara au depistat un cetăţean din Albania, care intenționa să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera „verde”.

Conform acordului de readmisie, cetăţeanul albanez a fost predat autorităţilor de frontieră sârbe, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 20.08.2018, în jurul orei 19.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiş, au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere, la aproximativ 200 m de frontieră spre interior, o persoană care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, persoana în cauză fiind preluată şi condusă la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana este un cetăţean albanez în vârstă de 22 de ani. Tânărul a declarat că a încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât dorea să ajungă într-un stat din vestul Europei şi avea interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoana fiind predată, în baza acordului de readmisie, autorităților sârbe.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe