Zece cetăţeni străini, depistaţi de poliţiştii de frontieră încercând să treacă ilegal frontiera

În acest sfârșit de săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea au depistat zece cetăţeni din Libia, Algeria și Maroc, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.  

Astfel, pe raza județului Bihor, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Borș a fost depistată, în data de 18.07.2020, în jurul orei 01.30, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, o persoană de sex masculin care se deplasa pe câmp, la aproximativ 150 m de linia de frontieră cu statul vecin. În urma verificărilor s-a stabilit că persoana este cetățean Algeria, în vârstă de 26 ani.

La aceeași dată, în zona de competenţă a aceluiași sector, în jurul orei 20.00, au fost reținute două persoane care se deplasau spre statul vecin. În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Libia, în vârstă de 25, respectiv 30 de ani.

În data de 19.07.2020, în jurul orei 13.30, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Diosig au fost depistate pe comunicația Oradea-Satu Mare, îndreptându-se spre frontieră, două persoane care nu-și justificau prezența în zonă. La cercetări s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni Maroc, în vârstă de 19 și 22 de ani.

Pe raza județului Arad, în data de 19.07.2020, în jurul orei 04.45, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, două persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Câteva ore mai târziu, poliţiştii din cadrul aceluiași sector au depistat, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră, trei persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Cei cinci cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări, în urma cărora s-a stabilit că cele două grupuri sunt formate din cinci cetăţeni Libia, un adult şi cinci minori, adultul având vârsta de 19 ani, minorii având vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

În toate cazurile persoanele au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.  

Poliţiştii de frontieră  au întocmit cetățenilor străini actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe