Un cetăţean din Iran cu document fals, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat din Iran care a încercat să treacă frontiera, folosindu-se de un document fals, cu scopul de a ajunge in Germania.

În data de 13.04.2019, în jurul orei 03.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II- Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, ca pasager într-un autocar marca Mercedes Benz, înmatriculat în România, un bărbat care la control, s-a legitimat cu un paşaport ce avea însemnele autorităţilor din Danemarca.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat la control este fals, neîndeplinind condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul instituției, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este A.Y., cetăţean iranian, în vârstă de 34 de ani.

Totodată, bărbatul a declarat că a obţinut documentul în schimbul sumei de 1.500 euro şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.     

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe