Un bărbat de 30 ani a încercat sa intre în ţară cu documentul fratelui său

Poliţiştii de frontieră bihorenii au depistat un bărbat în vârstă de 30 ani, din Brăila, care s-a ales cu dosar penal pentru că a încercat să intre în România cu documentul fratelui său, deoarece cartea lui de identitate i-a fost furată în Italia.

În data de 24.11.2017, în jurul orei 17.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş,  județul Bihor, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din România. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia documentului prezentat, motiv pentru care a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean român, se numeşte Nicuşor S., are 30 ani şi este domiciliat pe raza judeţului Brăila. În cadrul primelor cercetări aceasta a declarat că dorea să ajungă în România şi, deoarece i-a fost furată cartea de identitate în Italia, a luat documentul fratelui său, în vârstă de 20 de ani, pentru a se legitima la controlul de frontieră. 

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei și efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe