Un bărbat a încercat să o scoată ilegal din ţară pe fiica sa minoră şi fetiţa acesteia, în vârstă de 2 ani, printre camioanele ce staţionau la P.T.F Borş

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au depistat un bărbat care a încercat să o scoată ilegal din ţară pe fiica sa, o minoră în vârstă de 17 ani şi pe copilul acesteia, în vârstă de 2 ani, pe jos, printre mijloacele de transport ce staţionau la controlul de frontieră, cu intenţia de a ajunge în Franţa.

În data de 07.11.2017, în jurul orei 19.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au observat, pe sensul de ieșire din țară, trei persoane care se deplasau pe jos, pe lângă camioanele ce staţionau pentru efectuarea controlului de frontieră, încercând astfel să iasă ilegal din ţară.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru identificarea acestora şi le-au condus la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de un cetăţean român, Viorel V., în vârstă de 49 de ani, din judeţul Bihor, care încerca să o scoată ilegal din ţară pe fiica sa, minoră, în vârstă de 17 ani, şi pe fiica acesteia, nepoata lui, în vârstă de 2 ani.

Bărbatul a declarat că a recurs la această metodă deoarece fetiţa nu poseda documente de călătorie, iar tatăl acesteia nu era de acord ca ea să plece din ţară. Aceştia intenţionau să ajungă în Franţa, unde bunicul îşi are domiciliul.

În cauză s-au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe