Trei tractoare căutate de autoritățile din Italia, descoperite de poliţiştii de frontieră din P.T.F. Borş

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au depistat, în semiremorca unui automarfar, 3 tractoare căutate de autorităţile din Italia.

La sfărșitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, județul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul român C.C., în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul pe raza jud. Suceava, conducând un automarfar cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat, la solicitarea polițiștilor de frontieră, pe lângă documentul de identitate și documentele maşinii, facturile eliberate pentru cele trei tractoare pe care le transporta in remorca.

Având suspiciuni cu privire la documentele ce însoţeau utilajele agricole, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare.

În urma verificărilor, s-a stabilit că tractoarele figurează în bazele de date ca “bunuri căutate pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia.

Faţă  de  cele constatate, şoferul a declarat că a primit comanda pentru transport şi că nu avea cunoştinţă despre faptul că tractoarele sunt căutate de autorităţile din Italia.

Cele trei utilaje agricole au fost indisponibilizate la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe