Tânără din Palestina cu document fals, depistată la Punctul de Trecere a Fontierei Episcopia Bihor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Episcopia -Bihor au depistat o tânără, cetăţean din Palestina, care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosind un document de identitate fals.

În data de 09.01.2020, în jurul orei 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Episcopia-Bihor s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, călătorind cu trenul IR care circulă pe ruta Cluj-Napoca– Viena, o persoană de sex feminin.

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat un paşaport simplu, cu însemnele autorităților din Franţa. Întrucât documentul prezentat la control nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru verificări, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au stabilit că paşaportul este fals.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că femeia este cetăţean din Palestina, în vârstă de 21de ani şi a intrat legal în ţară, în baza unei vize de studii. Aceasta a declarat că a procurat documentul de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în schimbul sumei de 200 de euro, intenționând să ajungă în Germania, la tatăl ei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei tinerei, efectuând totodată cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals, uz de fals, fals privind identitatea şi de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Tânără din Palestina cu document fals, depistată la Punctul de Trecere a Fontierei Episcopia Bihor

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe