Tânără cu documentul altei persoane, depistată la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o tânără din Sibiu care a încercat să iasă din România folosindu-se de cartea de identitate a cumnatei sale.

În data de 14.03.2017, în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, o persoană de sex feminin, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din România.

Cu ocazia verificării documentului de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana de sex feminin nu este una şi aceeaşi cu cea din cartea de identitate prezentată, motiv pentru care a fost condusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana este Alexandra I., în vârstă de 31 ani, din judeţul Sibiu. Tânăra a declarat că documentul prezentat la control este al cumnatei sale şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Franţa şi nu deţinea un document de călătorie valabil.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe