Tânăr sirian descoperit ascuns într-un tren internațional, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat ascuns, în trenul Inter-Regio care circulă pe relaţia Bucureşti - Budapesta, un tânăr sirian care a încercat să iasă ilegal din ţară. 

În data de 30.11.2019, în jurul orei 16.30, în urma controlului efectuat la trenul Inter-Regio care circula pe relaţia Bucureşti-Budapesta, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici - judeţul Arad au descoperit ascunsă în toaleta unui vagon, o persoană de sex masculin, care nu a putut prezenta un document de trecere a frontierei.

Bărbatul a fost reţinut şi dus la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul este un cetăţean sirian în vârstă de 24 de ani, solicitant de azil în ţara noastră şi a declarat că intenționa să treacă ilegal frontiera în Ungaria, având ca destinaţie finală Olanda.

Menţionăm faptul că tânărul a mai fost depistat de către polițiștii de frontieră, în urmă cu două zile, la Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai – judeţul Bihor, încercând să iasă ilegal din ţară tot cu un tren care circula în regim internaţional, fiindu-i întocmit dosar penal.

 În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe