Tânăr din Congo cu documentul de călătorie al altei persoane, depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac  au depistat un bărbat , cetăţean din Congo, în vârstă de 31 de ani, care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosind un document de călătorie ce aparţinea altei persoane.

În data de 22.01.2020, în jurul orei 17.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylac s-a prezentat, pentru a efectua formalităţile de frontieră, o persoană de sex masculin, călătorind într-un autocar cu destinaţie Franţa.

La controlul de frontieră, acesta a prezentat un pașaport eliberat de autoritățile din Congo, precum și permisul de ședere eliberat de autoritățile franceze. La verificarea documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din pașaport există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care tânărul  a fost condus la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul este cetăţean din Congo, în vârstă de 31 de ani şi a intrat în ţară în baza unei vize eliberate de autoritățile române. Acesta a declarat că a recurs la această metodă deoarece intenționa să ajungă în Franţa.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe