Tânăr din Afganistan cu documentele altei persoane

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un tânăr din Afganistan, care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind un document de identitate care aparţinea altei persoane.

În data de 19.06.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, care circula pe ruta România-Germania, un tânăr care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autoritățile din Germania.

Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul este cetăţean  afgan și intenționa să treacă în mod fraudulos frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de persoana în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe