Șase cetăţeni străini cu documentele de călătorie ale altor persoane depistaţi la granița cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II  și Curtici au depistat trei cetățeni din Afganistan, doi turci și un sirian care au încercat să treacă ilegal frontiera folosind documente de călătorie româneşti şi austriece care  aparţineau altor persoane.

În data de 18.09.2021, în jurul orei 17.35, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din tară, călătorind  cu un autoturism, trei persoane  care s-au legitimat cu  cărți de identitate românești.

Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezentate la control şi fotografiile  din documente există  diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt doi cetățeni din Turcia în vârstă de 28, respectiv 42 de ani și un cetăţean din Siria în vârstă de 23 de  ani.

În data de 19.09.2021, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasageri  în trenul care circulă pe relația București Nord – Budapesta, trei  persoane.

La controlul specific, cele trei persoane au prezentat documente de călătorie eliberate de către autoritățile din Austria.

Și în acest caz, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documente există  diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au  fost conduse la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetățeni din Afganistan.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră derulează cercetări la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe