Șase cetăţeni din Siria şi Irak, opriţi la frontiera cu Ungaria

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, județul Bihor, au depistat şase cetăţeni din Siria şi Irak, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 06.08.2017, în jurul orei 02.30, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borş, județul Bihor, au depistat şase persoane, trei femei şi trei bărbaţi, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 100 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost duse la sediul Sectorului PF Borş pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Irak, femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 37 de ani, iar bărbaţii între 27 și 37 ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe