Şapte cetăţeni din Afganistan, depistați ascunşi într-un automarfar la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Nădlac II - judeţul Arad au depistat şapte cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu huse auto.

În data de 16.12.2020, în jurul orei 01.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 41de ani, conducând un ansamblu rutier format înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, huse auto pe ruta Turcia - Cehia.

În urma controlului fizic al autovehiculului, poliţiştii de frontieră au constatat că sigiliul aplicat pe compartimentul marfa este lipit, sens în care au procedat la   efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite ascunse în compartimentul marfă şapte persoane.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cinci tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani  si doi minori, în vârstă de 12 şi 15 ani. Tinerii, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetățenii străini, și de trafic de migranți pentru şoferul din România, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Şapte cetăţeni din Afganistan, depistați ascunşi într-un automarfar  la PTF Nădlac II
  • Şapte cetăţeni din Afganistan, depistați ascunşi într-un automarfar  la PTF Nădlac II
  • Şapte cetăţeni din Afganistan, depistați ascunşi într-un automarfar  la PTF Nădlac II

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe