Şaisprezece migranti ascunși printre mobila transportată într-un automarfar


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului  de Trecere a Frontierei Borș II au depistat șaisprezece cetăţeni din Irak, Somalia, Turcia și Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu mobilă.

În data de 17.06.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilă, pe ruta Turcia-Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, șaisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Irak, Somalia, Turcia și Siria, cu vârste cuprinse între 15 și 31 de ani, solicitanți de azil în România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  • Şaisprezece migranti ascunsi printre mobila transportata intr-un automarfar
  • Şaisprezece migranti ascunsi printre mobila transportata intr-un automarfar

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe